Fotoğraf Yayınımı, Ortam Kaybetmeden iCloud Fotoğraf Kitaplığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Apple'ın, kullanıcıların bulut aracılığıyla görüntüleri paylaşması veya depolaması için çeşitli yöntemleri vardır. Bu, elbette, medyanızın kalıcı kopyalarını cihazınız dışında bir yerde saklamanın yararlı bir yoludur.

Ancak bu özelliklerden birini kapatırsanız veya devre dışı bırakırsanız ne olur - fotoğraflarınız silinir mi? Kısa cevap: Muhtemelen hayır, ancak akılda tutulması gereken birkaç nokta var.

Resim veya videolarınızdan hiçbiri unutulmadan iCloud Fotoğraf Paylaşımı, Fotoğraf Yayınım ve iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nı devre dışı bırakma hakkında bilmeniz gerekenler.

iCloud Fotoğraf Paylaşımı

iCloud Fotoğraf Paylaşımı, fotoğrafları ve videoları belirli diğer kişilerle kolayca paylaşmanın kullanışlı bir yoludur.

Paylaşılan bir fotoğraf albümü oluşturabilir ve bu albümü görüntüleyebilecek ve muhtemelen düzenleyebilecek başka kişileri davet edebilirsiniz. Teknik olarak bulut tabanlı bir depolama hizmeti değil, ancak benzer şekilde çalışıyor.

İLİŞKİLİ:

  • İCloud'unuzu Harici Bir Sürücüye Yedekleme
  • Fotoğrafları iCloud'dan Thumb Drive'a İndirme
  • Yeni iCloud Message Sync Özellikleri Hakkında Her Şey

Ancak, özelliğin devre dışı bırakılması veya paylaşılan bir fotoğraf albümünün silinmesi ile ilgili bazı endişeler vardır.

Hiçbir Şey Kaybetmeden Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Genel olarak, paylaşılan bir fotoğraf albümüne eklediğiniz fotoğraflar veya videolar cihazınızda kalmaya devam eder. Bu nedenle, herhangi bir içeriğinizi kaybetmeden bir özelliği kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

Ancak, paylaşılan bir albümü silerseniz, paylaşılan bir albüme erişimi olan diğer kullanıcıların cihazlarındaki fotoğraflar silinecektir.

Yine, kimse birincil cihazında bir şey kaybetmiyor. Ancak, bir arkadaşınız saklamak istediğiniz bir fotoğrafı silerse veya bunun tersi de akılda tutulması gereken bir şeydir.

Fotoğraf yayınım

Apple'ın My Photo Stream, kullanıcıların bir cihazdan çekilen fotoğrafları kendi ekosistemlerindeki diğer cihazlara aktarmasına olanak tanıyan bulut tabanlı bir platformdur.

Bununla birlikte, sınırlamaları vardır. Örneğin, Fotoğraf Yayınım yalnızca resimleri senkronize eder - videoları ve hatta Canlı Fotoğrafları bile senkronize etmez.

Benzer şekilde, Fotoğraf Yayınım da yalnızca en son 1.000 görüntüyü diğer cihazlara aktarır.

Bir kullanıcının çeşitli Apple ürünlerinden fotoğraf çektiğinden, herhangi bir resmi silmeden özelliği devre dışı bırakma konusunda biraz boşluk var.

Hiçbir Şey Kaybetmeden Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Fotoğraf Yayınım'ı devre dışı bırakırsanız, kullanmakta olduğunuz cihazdaki senkronize edilmiş fotoğrafları kaldırır.

Ancak platform bu resimleri otomatik olarak silmez. Fotoğraf Yayınım'a yükleyen cihazlarda olmaya devam edecekler.

MacOS kullanıyorsanız, Fotoğraf Yayınım'daki görüntülerin bir kopyasını yerel sürücünüze kaydetme seçeneği bile vardır. Tüm resimlerinizi yerel olarak kaydetmek için Fotoğraflar -> Tercihler -> iCloud'a gidin  ve Fotoğraf Yayınım kutusunu işaretleyin.

iCloud Fotoğraf Kitaplığı

Son olarak, iCloud Fotoğraf Kitaplığı, fotoğrafları bulutta depolamak için muhtemelen en eksiksiz platformdur.

Etkinleştirildiğinde özellik, çektiğiniz her fotoğrafı ve videoyu otomatik olarak iCloud'da depolar.

Bu, tüm Apple ekosisteminiz üzerinden çeşitli medya içeriğinize erişmeyi kolaylaştırır. Ancak, iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nı yolda devre dışı bırakmak isterseniz bazı sorunlar yaratır.

Hiçbir Şey Kaybetmeden Nasıl Devre Dışı Bırakılır

Bu seçeneklerin dışında kullanıcılar, iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nda en çok medyanın silinmesiyle ilgili sorunlarla karşılaşabilir.

Bunun nedeni iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nın optimizasyonunun çalışmasıdır. İsteğe bağlı iPhone Depolamasını Optimize Et açıldığında, Apple bulutta eşzamanlanan tam çözünürlüklü görüntüleri ve videoları iPhone'unuzdan silecektir.

Ardından, bu görüntüleri ve videoları size içeriğin kendisinin değil, önizlemesini sunan küçük resimlerle değiştirir.

Ayrıca, bir Apple ürününde iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nı devre dışı bırakmaya gittiğinizde, şu iki istemden birini alırsınız: iPhone'dan Kaldır veya Fotoğraf ve Video İndir .

İlk seçeneğin seçilmesi, optimize edilmemiş tüm fotoğraf ve videoları cihazınızdan silecektir.

Tabii ki sonsuza kadar kaybolmayabilirler. Etkinleştirilmiş iki isteğe bağlı ayar ile iCloud Fotoğraf Kitaplığı'nı açarak bunları buluttan kurtarabilirsiniz: Orijinalleri İndirin ve Saklayın .

Bulutta ne kadar içeriğiniz olduğuna bağlı olarak, bu, cihazınızda çok fazla depolama alanı gerektirebilir. Bunu yapmadan önce iPhone, iPad veya Mac'inizde yeterince yer olduğundan emin olun.

Ek Husus

Apple'ın iCloud'da depolanan herhangi bir fotoğrafı veya videoyu kaybetmesi inanılmaz derecede düşük bir ihtimal. Benzer şekilde, iCloud'un göbeğe dönmesi oldukça olası değil.

Yine de, özellikle duygusal veya sizin için önemli olan bir görüntünün veya videonun birden fazla kopyasına sahip olmak akıllıca olacaktır.

Kendinizi üçlü korumak için iCloud dosyalarınızın arşivlenmiş yedeklerini oluşturma konusundaki kılavuzumuzu takip edebilirsiniz. Yeri doldurulamaz şeyler konusunda asla çok dikkatli olamazsınız.

yakın zamanda Gönderilenler