Mac kullanıcı hesabı kayboldu mu? İşte onu nasıl geri alacağınız

Mac kullanıcı hesabınız ortadan kalktıysa, verilerinizden korkarken muhtemelen makineye küfrediyorsunuzdur. Korkmayın, ihtiyacınız olan veri tasarrufu çözümüne sahibiz.

Bazı kullanıcılar, hak ettikleri bir ekran arasının ardından yalnızca kullanıcı hesaplarının kaybolduğunu keşfetmek için Mac'lerine geri döndüler. AWOL'a giden bir veya birkaç hesap olabilir, ancak sonuç aynı: Kullanıcı verilerine erişmek için oturum açamaz.

Mac kullanıcı hesabınızı geri yükleme

Mac kullanıcı hesabınız kaybolduysa, iki çözümümüz var.

Birincisi, Mac'inizi fabrika ayarlarına geri yüklemektir. Ancak, bu seçenek potansiyel olarak zaman alıcıdır ve Mac'inizdeki tüm verileri sileceğinden, bunu yalnızca kurtarmanız gereken bir Time Machine yedeklemeniz varsa yapmanız gerekir.

İkinci çözüm, aşağıdaki adımları izlemek ve umarız herhangi bir veriden ödün vermeden hesabınıza yeniden erişim kazanmaktır . Üç bilgisayar komutu yazmanız gerekecek, ancak adımları yakından izleyerek herhangi bir sorun yaşamazsınız.

1. Mac'inizi kapatın ve bekleyin

Bu çözümün düzgün çalışması için Mac'inizi kapatmanız ve beş dakika beklemeniz gerekir. Ben ciddiyim. Mac'inizin tamamen kapanmasını bekleyin (ekran tamamen kapanacaktır.siyah) ve beş dakikalık bir zamanlayıcı ayarlayın. Sadece bu süre geçtikten sonra devam etmelisiniz.

2. Tek kullanıcı veya Ayrıntılı modu kullanarak Mac'inizi Unix kabuğunda başlatın (T2 çipli Mac'ler için geçerli değildir)

Beş dakika geçtikten sonra, güç düğmesine basmanız ve ardından aşağıdaki iki tuşu basılı tutmanız gerekir:

MacOS Mojave ve üzeri için Command + V

MacOS High Sierra ve altı için Command + S

(Bir ürün yazılımı parolası kullanıyorsanız, ayrıntılı modda başlatmadan önce parolayı kapatmanız gerekir)

Ekranda küçük beyaz bir dikdörtgen yanıp sönüyorsa tuşları bırakın. Ve PANİK YAPMAYIN .

Siyah bir arka plan üzerinde çok sayıda kafa karıştırıcı beyaz kod görmelisiniz. Bu, Mac'inizin Unix kabuğudur ve tamamen normaldir.

Unix Kabuğunuz böyle bir şeye benzemelidir. Resim: Hokoonho, YouTube

3. İlk tuş komutunuzu girin

Unix kodunun alt satırı şuna benzer bir şey okumalıdır :  

localhost: / root # pci pause: SDXC

Yalnızca şunu okuyacak yeni bir satır oluşturarak enter tuşuna basmanız gerekir :

localhost: / root #

Şimdi bu yeni satıra tüm boşlukları korumaya özen göstererek aşağıdaki tuş komutunu yazın:

/ sbin / mount -uw /

Tekrar enter tuşuna bastığınızda ekranda çok sayıda kod satırının göründüğünü göreceksiniz. Bu komut, Mac'inizin sabit diskinin dosya sistemini bağlamalıdır.

Bunun gibi birçok kod satırı göreceksiniz. Resim: Hokoonho, YouTube

4. İkinci tuş komutunuzu girin

Son satır, üstündeki tüm satırlardan farklı olmalıdır. Bilgisayarınızın bir sonraki komuta hazır olduğunu bu şekilde anlayabilirsiniz.

Yazması gereken yeni bir satır oluşturmak için tekrar enter tuşuna basın :

localhost: / root #

Şimdi bu satıra ikinci tuş komutunuzu aşağıdaki gibi yazın, boşlukların ve büyük harflerin tamamen aynı olduğundan emin olun:

rm /var/db/.AppleSetupDone

Enter'a basın . Mac'inizdeki, makinenizdeki verilerden ödün vermeden yeniden yeni bir kullanıcı oluşturmak için ilk kurulumdan geçmenize izin verecek bir yapılandırma dosyasını sildiniz.

5. Üçüncü tuş komutunuzu girin

Enter tuşuna en son bastıktan sonra, kendinizi bir başka yeni satırla bulmuş olmanız gerekirdi:  

localhost: / root #

Mac'inizi yeniden başlatacak son tuş komutunuzu yazmayın ve enter yazın:

yeniden başlatmak

Bu daha basitti değil mi?

6. Kurulumdan geçin

Bu son tuş komutunu girdikten sonra Mac'iniz kendini yeniden başlatacak ve ilk kurulum ekranında sanki yepyeni gibi görünecektir. Endişelenmeyin, herhangi bir veri kaybetmemelisiniz, sadece bu kurulumu hiç yapmadığınızı düşünmesi için Mac'inizi kandırdık.

Dilinizi, bölgenizi, WiFi ayarınızı vb. Seçmek için ekrandaki talimatları izleyin.

Ancak, yok bir yedekten herhangi bir veri aktarımı veya Apple kimliğiniz bağlanın. Bunu yapmak çok zaman alacak ve buna gerçekten gerek yok.

Bunu yapmanız istendiğinde, yeni bir Yönetici kullanıcı hesabı ve şifresi oluşturun. Her şey yolunda giderse, bu hesabı sileceksiniz - ancak, bunun yerine tüm eski verilerinizi kopyalayıp ileride bu yeni hesabı kullanmanız gerekecek. Öyleyse buna göre adlandırın.

7. Kullanıcılar ve Gruplar aracılığıyla eski hesabınızın kilidini açın

Yeni hesabınız oluşturulduktan ve giriş yaptıktan sonra , dock'tan veya menü çubuğundaki Apple simgesinden Sistem Tercihleri uygulamasını açın .  

Kullanıcılar ve Gruplar'ı tıklayın ve kenar çubuğundaki eski kullanıcı hesaplarınıza hayran kalın. Bu hesaplara erişmek için, önce Kilit düğmesine tıklamanız ve yeni Yönetici şifrenizi girmeniz gerekir.

Asma kilidin kilidi açıkken, kenar çubuğunda eski hesabınızı seçin ve görünen Parolayı Sıfırla düğmesini tıklayın. Eski hesabınız için yeni, akılda kalıcı bir şifre oluşturun.

Eski hesaplarınızın şifresini sıfırlayın.

8. Eski hesabınızda oturum açın (yapabiliyorsanız)

Eski hesabınız için oluşturulan yeni bir parola ile, umarım bunu görebilir ve giriş ekranından tekrar oturum açabilirsiniz. Test etmek için menü çubuğundaki Apple simgesine tıklayın ve oturumu kapatın. Ardından oturum açma sayfasından eski kullanıcı hesabınıza tıklayın ve yeni oluşturduğunuz şifrenizi girin.

Et voila! Tüm eski verilerinizle eski hesabınıza geri döndünüz. Bu kılavuzda oluşturduğumuz Yönetici hesabını silmek için Kullanıcılar ve Gruplar'a geri dönmekten çekinmeyin.

9. Hesabınız hala eksikse, Finder Uygulamasını açın

Ne yazık ki bazılarınız için bu son adım işe yaramayacak. Eski hesabınız Mac oturum açma sayfasında hâlâ eksikse, verilerinizi yeni Yönetici hesabına kopyalayarak yine de kurtarabiliriz.

Bunu yapmak için yeni Yönetici hesabına tekrar giriş yaparak başlayın, ardından Finder'ı açın .

Mac'inizin Sabit Diskine erişmemiz ve bunu yapabilmemiz için menü çubuğundan Finder Tercihlerini açmanız gerekiyor . Genel başlığı altında, Sabit Diskinizi Masaüstünde göstermek için kutuyu işaretleyin.

Finder Tercihlerinde bu kutuyu işaretleyin

10. Verilerinizi yeni hesabınıza kopyalayın

Yeni bir Finder penceresi açmak için Masaüstünüzde görünen Sabit Disk simgesine çift tıklayın.

Kullanıcılar klasörüne gidin ve ardından eski kullanıcı hesabınıza gidin.

İşte tüm eski verileriniz, klasörlerde kırmızı blok simgesi yoksa, bunlara girebilir ve kurtarmak istediğiniz verileri kopyalayabilirsiniz. Aksi takdirde, kırmızı blok simgesi olan herhangi bir klasörü kontrol tuşuna basarak tıklayın ve Çoğalt'ı tıklayın .

Yeni Yönetici şifrenizi girin ve devam et'i tıklayın. Bu klasörün yinelenen bir sürümü ve içindeki tüm veriler görünecek ve yeni hesabınıza erişip taşıyabilirsiniz.  

Bunu kurtarmak istediğiniz tüm veriler için yapın ve her şeye sahip olduğunuzdan emin olduğunuzda, Sabit Diskinizde yer açmak için eski kullanıcı hesabınızı Kullanıcılar ve Gruplar Tercihlerinden silebilirsiniz.

Eski hesabınızdaki engellenen klasörleri kopyalamak için yeni Yönetici hesabınızı kullanın

Umarım her şeyden sonra, verileriniz güvende ve güvenli bir şekilde hesabınıza geri dönersiniz. Bu ipuçları yardımcı olmadıysa, kalan tek seçeneğiniz fabrika ayarlarına sıfırlama ve bir yedekten verileri kurtarma olabilir. Bu kılavuzun sizin için nasıl çalıştığını yorumlarda bize bildirin!

yakın zamanda Gönderilenler